OUVRAGES

par GAIME-PERRAUD Isabelle

(Eds) Sabu A., Roussos S., Aguilar C.N. (2011) Chemistry and Biotechnology of polyphenols. CIBET Publishers, Thiruvananthapuram, 201 pp.
ISBN N° 978-81-920782-0-5

(Eds) Karray B., Khecharem J., Roussos S. (2011) For a renovated, profitable and competitive Mediterranean olive growing sector. Proceedings Olivebioteq-2009, Institut de l’Olivier, Sfax, Tunisie 723 pp.
ISBN N°978-9938-9513-0-1
http://www.documentation.ird.fr/hor/fdi:010055411

(Eds) Ismaili-Alaoui M., Roussos S. & Perraud-Gaime I. (2006) Biotechnologies et qualité des produits de l’olivier dans le basin méditerranéen (Proceedings of the International Seminar Olivebioteq-2004 : Biotechnology and quality of Olive tree products around the Mediterranean basin. Errachidia, Morroco, 22-24 November 2004). Actes Editions, Rabat. 47 Chapitres, 562 pp
http://www.documentation.ird.fr/hor/fdi:010038634

(Eds) Roussos S., Soccol C.R., Pandey A. & Augur C. (2003) New Horizons in Biotechnology (Proceedings of the International Biotechnology Conference, Trivandrum, India, April 2001). Kluwer Academic Publishers, Dordrecht. 40 Chapitres, 507 pp.
http://www.documentation.ird.fr/hor/fdi:010045172

(Eds) Serra T., Soccol C., Pandey A. & Roussos S. -Eds. (2000) Coffee Biotechnology and quality. (Proceedings of the 3th Seminario International sobre Biotecnologia en la Agroindustria Cafetalera, 24-28 May 1999). Kluwer Academic Publishers, Dordrecht. 48 chapitres, 538 pp.
http://www.documentation.ird.fr/hor/fdi:010024963

(Eds) Riede C.R., Sera T., Soccol C.R. Roussos S. -Eds (1999) Anais/Proceedings of the III International Seminar on Biotechnology in the Coffee Agroindustry, 24-28 May 1999 Londrina, Brésil. UFPR, IAPAR, IRD Publishers, 513 p.
http://www.documentation.ird.fr/hor/fdi:010022387

(Eds) Roussos S., Lonsane B.K., Raimbault M. & Viniegra-Gonzalez G. (1997) Advances in Solid State Fermentation. (Proceedings of the 2nd International Symposium on Solid State Fermentation (FMS-95), 27-28 February 1995 Montpellier France). Kluwer Academic Publishers, Dordrecht, 47 chapitres, 631 pp.
http://www.documentation.ird.fr/hor/fdi:010012584

(Eds) Roussos S., Licona Franco R. & Gutierrez Rojas M. (1989) Seminario International sobre Biotecnologia en la Agroindustria Cafetalera. (Memorias del I SIBAC, 12-15 Abril 1989 Xalapa Veracruz Mexique). INMECAFE, 226 pp.
http://horizon.documentation.ird.fr/exl-doc/pleins_textes/pleins_textes_7/carton01/34376.pdf

(Ed) Roussos S. (1987) Croissance de Trichoderma harzianum par fermentation en milieu solide : Physiologie, sporulation et production de cellulases. ORSTOM Publisher (Et. Th.) N°0834-4, 194 pp.
http://horizon.documentation.ird.fr/exl-doc/pleins_textes/pleins_textes_2/etudes_theses/24667.pdf

(Ed) Roussos S. (1977) Taxonomie numérique des bactéries sphériques hétérotrophes isolées du milieu marin. Thèse 3°Cycle de Biochimie option Microbiologie, Université d’Aix-Marseille I, 107 pp.